tisdag 29 september 2009

Trattkatt

Kungen är en trattkatt. Men inte fan är det lätt. Backar hellre som en kräfta och gör små piruetter på bakbenen när det är dags att vända. Missbedömer annars avstånden ganska brutalt och krockar med allt från stolsben till väggar och dörrkarmar.

Men har är uppe och går! Fisken han serverades försvann i ett nafs oxå. Slickade till och med tallriken och ville ha mer. Klart stackarn är svulten när han gått nästan ett dygn utan mat. Dropp har han fått, men det mättar knappast. Nyligen gav jag honom lite festpaté också, lättuggat och bra. Men inte för mycket, vill ju inte att han ska få ont i magen.

Måste säga att han ser piggare ut på ögonen nu än när jag först fick hem honom. Han vill ju göra något åt hans situation, helst bli av med tratten, men det är inte ett alternativ. Den ska han ha i åtminstone 10 dagar, men det känns skönt att han varjefall orkar protestera.

Det här blir bara bättre och bättre, fick precis det första kuttrandet från Kungen! Kingsley låter nämligen inte som en katt när han pratar, utan som en duva. Han är nog en stadskatt rakt egenom. Men nu bor han i förorten och här finns mest fiskmåsar. Dags att lära sig nya läten kanske..

2 kommentarer:

  1. Har också en katt som kuttrar som en duva, så sött!

    SvaraRadera
  2. Så godt å høre at det står bra til! God bedring videre!

    SvaraRadera