onsdag 7 oktober 2009

Kungen regerar

En vecka har gått sen operationen och Kingsley börjar bli sig själv igen. Nu har vi slutat med smärtstillande/ antiinflammatoriska och ser fram emot att bli av med tratten helt. Nu får han små stunder utan, med övervakning dock, men så att han kan tvätta och klia sig ordentligt och få sova lite utan kragen. Krig utbryter tyvärr när den ska på igen, men det är bara att bita ihop och visa vem som bestämmer...

Sårkollen förra veckan gick bra, allt såg fint ut, vilket det fortfarande gör. Tycker han verkar bli lite piggare för varje dag som går, nu är det full fart igen med bollarna. Trots tratten.

Fick goda nyheter från vetrinären häromdagen. Stenarna är analyserade och det visade sig vara struvitstenar trots allt. Testerna innan pekade ju på de dumma, men ack så fel de hade. Nu vet vi i vilket fall vilka stenar vi har att göra med och kan ge anpassad diet för att undvika framtida problem. Struvitstenarna kan ibland behandlas med foder, men som vet sa att i detta fall var det bra att Kingsley fick sin operation då de hunnit bli så stora innan de upptäcktes. Det kunde ha tagit lång tid innan de lösts upp av fodret, om det ens hade fungerat, och det hade bara irriterat blåsan och honom ännu mer. Nu får han börja om på ny kula med högklassigt foder samt mycket aktivering och förhoppningsvis räcker det för att han ska få vara frisk resten av livet.

På lördag ska vi åka in igen för en liten koll och för att ta bort stygn. Om allt ser ok ut då slipper han tratten framöver. Hoppas hoppas.

1 kommentar:

  1. Åh så skönt att höra att han mår bra nu. Jag är kattälskare och skulle göra allt för mina små sötnosar :)

    SvaraRadera